Search

Yoga

YOGA

Vi anordnar yoga, meditation och program med tema friskvård på Yogica i Skärhamn

Sensing yoga
Sensing yoga är naturliga, mjuka och kravlösa rörelser, det innehåller inga linjeringar eller korrigeringar och är alltid på DIN kropps villkor. Det är när du rör dig på det här sättet som du börjar nysta upp din bindväv, du återfuktar den och gör den mjuk och följsam igen. Du påverkar också din vagusnerv att lära dig att börja självreglera för att kunna hantera stress och trauman bättre. Sensing är kärlek inifrån och ut och något alla har inom sig och det passar alla! 
Planering pågår, men återkommer strax med datum! 
Håll gärna utkik på Facebook/yogicanordeviks 
Yin yoga
Yinyoga är en meditativ yogaform där vi håller enkla positioner mellan 3-5 minuter. Vi strävar efter ett avslappnat läge för att stimulera bindväv samt låta vårt sinne stillas. Yin anses vara en motvikt till yangbaserad träning som t.ex. löpning, styrketräning eller vanlig yoga. Under passet använder vi oss av kuddar, block och filtar för att stötta upp vår kropp för att komma djupare in i avslappning. Positionerna utförs sittandes eller liggandes och passar alla oavsett tidigare yogaerfarenhet.
Yogica vissa söndagar under våren 2022. 
Håll gärna utkik på Facebook/yogicanordeviks 
Barn- och familjeyoga
Barn- och familjeyoga passar alla med barnasinnet kvar. Här leks ställningarna fram genom sagoberättandet och mycket är hämtat från djur- och naturlivet som barn kan relatera till. Unga är naturligt smidiga och brukar ha lätt för yogans positioner. Denna träning förbättrar motorik, balans och fysisk styrka. Den bidrar även till att vi bättre kan hantera stress och inre oro och kan därför förbättra sömnen och vår återhämtningsförmåga. Man ser att yoga hjälper unga till ökad koncentration och kroppsmedvetenhet. Vi bygger en positiv gemenskap när vi yogar i grupp, där vi också fokuserar på att inte jämföra oss med andra. Alla är bra nog. Man yogar efter sina egna förutsättningar. Bättre självkänsla blir ofta resultatet av regelbunden yoga. 
Kommer på Yogica under hösten 2022. 
Hel- eller halvdags återhämtning
Vi anordnar hel- eller halvdagars återhämtning med yoga, meditation, djupavslappning och läkande kost. Ibland kan vi behöva ta en paus från vardagens alla måsten och fokusera på oss själva under en stund. 
Håll utkik efter dessa här på hemsidan eller på Facebook/yogicanordeviks. 

Karins yogaresa

I början av 2000-talet började jag leva enligt den ayurvediska läran, vilket innefattar kosten, livsstil, yoga och meditation. Jag fick lära mig från grunden hur vår hälsa påverkas av alla dessa faktorer. Jag är i vardagen en aktiv person, så för mig är yogan ett sätt att landa i kroppen, stilla sinnet och komma i kontakt med något djupare inom mig. Därför är de yogaformer som jag valt att arbeta med är inte någon traditionell "tränings-yoga" som är ganska vanlig idag, utan former som lugnar ner systemet. Att stilla sinnet för att lyssna på kropp och själ en stund. 
Varmt välkommen till mina pass och yogadagar!