Search

Yoga

Yoga på stol mitt i konsthallen
Torsdag den 8 december kl. 16-17 på akvarellmuseet
Vi kommer ner i varv och mjukar upp vår kropp med yoga på stol. Vi inspireras av den vackra konsten av Carin Ellberg. Museets årskort gäller, annars köps vanlig entrébiljett på plats. 
Boka via akvarellmuseets hemsida: https://www.akvarellmuseet.org/program/yoga
Yin, julemys och ljudbad på Yogica
Lördag 10 december kl. 14-16.30
Ta en time-out inför julstressen och kom ner i varv med oss på Yogica. Vi startar med ett härligt pass med yinyoga, julfikar och avslutar med ett djup-avslappnande ljudbad. 
Carina Hall håller i yinyogan och Karin håller i ljudbadet. 
Pris 300 kr
Säkra din plats genom att boka via karin@andrins.se
Mellandagsyoga - Sensing yoga och ljudbad
Onsdag 28 december kl. 16-17.30 
Passa på att unna dig ett härligt uppmjukande och lugnande Sensing yogapass ihop med ett avslutande ljudbad. 
Pris: 220 kr, alt. 995 kr för ett 5-kort (som även gäller för 1,5 timmes meditationskvällar). Betalas med swish på plats.
Boka via karin@andrins.se
Yogaformer och ljudbad/soundhealing på andrins
Sensing yoga
Sensing yoga är skapat med naturliga, mjuka och kravlösa rörelser, det innehåller inga linjeringar eller korrigeringar och är alltid på DIN kropps villkor. Det är när du rör dig på det här sättet som du börjar nysta upp din bindväv, du återfuktar den och gör den mjuk och följsam igen. Du påverkar också din vagusnerv att lära dig att börja självreglera för att kunna hantera stress och trauman bättre. Sensing är kärlek inifrån och ut och något alla har inom sig och det passar alla! 

Yin yoga
Yinyoga är en meditativ yogaform där vi håller enkla positioner mellan 3-5 minuter. Vi strävar efter ett avslappnat läge för att stimulera bindväv samt låta vårt sinne stillas. Yin anses vara en motvikt till yangbaserad träning som t.ex. löpning, styrketräning eller vanlig yoga. Under passet använder vi oss av kuddar, block och filtar för att stötta upp vår kropp för att komma djupare in i avslappning. Positionerna utförs sittandes eller liggandes och passar alla oavsett tidigare yogaerfarenhet.

Barn- och familjeyoga
Barn- och familjeyoga passar alla med barnasinnet kvar. Här leks ställningarna fram genom sagoberättandet och mycket är hämtat från djur- och naturlivet som barn kan relatera till. Unga är naturligt smidiga och brukar ha lätt för yogans positioner. Denna träning förbättrar motorik, balans och fysisk styrka. Den bidrar även till att vi bättre kan hantera stress och inre oro och kan därför förbättra sömnen och vår återhämtningsförmåga. Man ser att yoga hjälper unga till ökad koncentration och kroppsmedvetenhet. 
Ljudbad / Sound healing
Att skapa fysisk, mental, emotionell balans genom ljud och vibrationer är en flertusenårig metod som använts i läkande syfte sedan urminnes tider. Att låta tonerna från gongen, trumman eller klangskålarna vibrera genom kroppen fungerar som en inre massage. Vi består till största delen av vatten och eftersom ljud färdas genom vatten kan man uppleva en återhämtning på cellnivå och en läkande djupavslappning. 

Karins yogaresa

Jag är i vardagen och på jobbet en aktiv person med många järn i elden. För mig är yogan ett sätt att landa i kroppen, stilla sinnet och komma i kontakt med något djupare inom mig. Därför är de yogaformer som jag valt att arbeta med är inte någon traditionell "tränings-yoga" som är ganska vanlig idag, utan former som lugnar ner systemet. Att stilla sinnet för att lyssna på kropp och själ en stund. Varmt välkommen till mina pass och yogadagar!